sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kenkäfriikin kätköistä uutta ja vintagea

 

1. Gant-loaferit

 





Gantin valkoiset nahkaloaferit, sisäpohja nahkaa, ulkopohja kumia ja nahkaa. Koko on 39. Kengät ovat käytännössä lähes uudet, olleet vain hetken jalassani, sillä ostin nämä sovittamatta, koska minulla oli ennestään samanlaiset, mutta nämä osoittautuivatkin liian pieniksi... Hinta oli uutena 115 €, mutta myyn ne 45 €:lla.

2. Liverpool-loaferit, uudenveroiset








Nectarinesta ostetut Liverpool-loaferit. Koko 39,5. Mokkanahkaa ja sisäpohja nahkaa, ulkopohja lienee kumia. Raikas fuchsia-väri. Kerran oll40eet hetken jalassa, osoittautuivat liian nafteiksi minulle... Uutena 90 €, nyt 40 €.
 
 
 

3. Di Sandro

 




 
 
 
Huippulaatuiset mustat Di Sandro -merkkiset italialaiset nahka-avokkaat. Koko on 39. Kengät ovat pohjia myöten laadukasta nahkaa, korko taitaa olla puuta. Hinta 25 €.
 
Näitä voi varmaan jo hyvällä omallatunnolla kutsua vintageksi, sillä olen ostanut ne 90-luvun puolivälissä asuessani Singaporessa. Di Sandro oli tuolloin Singaporessa hyvin suosittu luksusmerkki, joita haalin päästyäni "suuren maailman makuun". Saihan sieltä sellaisia merkkejä, joista ei Suomessa tiedetty mitään... Nämä näyttävät olevan hintalappujen mukaan Isetan-tavaratalosta.
 
Kenkiä on käytetty sen verran, että pohjiin on tullut kulumaa ja kantalaput lienee uusittu, koskaan kärkiinkin on asennettu pienet laput. Yhä silti siistikuntoiset. Esikoisen synnyttyä nämä eivät enää mahtuneet jalkaani.
 

 4. Di Sandro

 





 
Toiset italialaiset Di Sandron vintagesandaalit. Nämäkin ovat mustat, täyttä nahkaa, lukuunottamatta korkoa, joka taitaa olla puuta. Koko 39. Ostettu myöskin 90-luvun puolivälissä Singaporen Isetanilta. Näillä menin muutamat juhlat, siistissä hyvässä kunnossa siis. 35 €.
 

5. Bally

 
 





 
 
Ballyn mustat nahkasandaalit kokoa 38, ostettu vuonna 1999 legendaarisesta Rizzosta (kuka muistaa?), kun se vielä sijaitsi Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmauksessa. Eli vintagea nämäkin taitavat olla. Kokonaisuudessaan ovat nahkaa. Näitä on käytetty vain muutaman kerran juhlissa, jäivät nimittäin minulle pian liian pieniksi. Hinta 30 €.
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti